Anasayfa Kodluyoz Neler Yapıyoruz Kodluyoz Ekibi E-İçerik Geliştirmek için Birarada

Kodluyoz Ekibi E-İçerik Geliştirmek için Birarada

2 min read
0
3
609

5-6. Sınıflar İçin Kodlama Dersine Yönelik E-İçerikler Oluşturuldu.

Fatih Projesi Ekibi’nin hazırlamış olduğu bir haftalık mahalli hizmet içi eğitimle; Talim Terbiye Kurulu’nun bu yıl öğretim programlarında yaptığı değişiklik doğrultusunda 5-6. Sınıflarda okutulacak olan Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi’nin Problem Çözme ve Programlama ünitesine yönelik olarak Yozgat genelinde görev yapan gönüllü 30 Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri ile e-içerikler oluşturuldu.

 Konu ve kazanım bazında öğrencilere derslerde anlatılacak olan içeriklerin oluşturulup ortak bir plan çerçevesinde ders anlatılabilmesi amacıyla gönüllü BT öğretmenlerimiz ders planları, slaytlar ve uygulamalar geliştirerek hazırladı. Bir hafta süren çalışmalar sonucunda elde edilen dokümanlar birleştirilerek İl Milli Eğitim Müdürlüğü’müzün ana sayfasında “Kodlama Ders İçerikleri” adı altında yayınlanmaya başladı.

Ayrıca kursumuzda öğretmenlerimize ROBOTİK KODLAMA ve 3D YAZICI ile ilgili bilgiler verilerek kitlerle uygulama yapmaları sağlandı. Öğretmenlerimiz Scratch uygulamaları geliştirerek Robotik Kodlama alanında sınıflarında da çalışma yapmaya yönlendirildi. Sonrasında öğretmenlerimize Yozgat Bilim Sanat Merkezi’nde 3D Yazıcı tanıtıldı ve konu ile ilgili uygulamalar yapıldı.

Öğretmenlerimizin hazırlamış olduğu içeriklere ulaşmak için tıklayınız…

  • “KODLUYOZ” Proje Çalıştayı Yapıldı

    “Seyirci Kalma Harekete Geç” sloganıyla Yozgat genelinde başlatılması planlanan kodlamaya …
Daha Fazla İlgili Makale Yükleyin.
Daha fazla... Suat Atila
Daha Fazla Neler Yapıyoruz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlginizi Çekebilir

Kodluyoz E-Konferans ile Tanıtıldı

04.12.2017 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığımızın E-Konferans altyapısını kullanarak yaptığ…